Google Ads Oglaševanje

Google oglaševanje

Vse o tem ,koliko stane Google oglaševanje in kaj dobite za določen znesek.

Cene za Google Adwords oglaševanje so bolj informativne narave. Paket “Osnovno” (149 €/mesec) je dejansko minimum za to, da sploh lahko oglašujete. Primerno je za oglaševanje ene storitve/izdelka oz. je tudi odvisno od tega, kako aktivna je vaša konkurenca. 

Svetoval bi ga tistim, ki niste sigurni, ali bi sploh imeli Adwords oglaševanje, tako tvegate najmanj sredstev, oglašujete le določen izdelek in vidite, ali je smiselno nadaljevati, ali opustiti misel na Google Adwords oglaševanje. 

Optimalno oglaševanje Adwords 

Optimalna cena za Google AdWords oglaševanje je namenjena vsem, ki z Adwords nameravate vztrajati, a ne želite tvegati preveč sredstev. Tako lahko začnete s proračunom, ki vašega poslovanja ne bremeni preveč. Ko Adwords akcije postanejo donosne, ko ustvarjajo dovolj konverzij pa lahko proračun povišate. 

Napredno oglaševanje Adwords 

Napredno oglaševanje je namenjeno vsem, ki razumete Google Adwords kot vir prometa. Cena 390 € je za večino situacij izhodišče v resno delo. Zato se točen predlog poda ob povpraševanju oz naročilu, vsekakor pa se zahteve pokažejo tudi po nekaj tednih aktivnega oglaševanja. 

KAJ MORATE VEDETI PREDEN ZAČNETE 

GOOGLE ADWORDS 

Google Adwords oglaševanje od začetka res nekaj stane, a sčasoma lahko deluje samodejno, kot mlin na veter. Treba ga je bilo postaviti in treba ga je vzdrževati, a potem se poganja samodejno, s tem pa generira prodajo. Če ne bi bilo tako, zakaj bi sploh oglaševali z Google Adwords? 

Druga plat, ki je tudi resnična je, da v vseh primerih ni ravno tako. Pot do samodejnega delovanja je namreč lahko relativno dolga in draga. 

Redko katera Google Adwords oglaševalskaakcija je donosna že od samega začetka. Veliko je namreč odvisno od stopnjekonkurence na Google. Bolj kot je vaša konkurencaprisotna, težje se je prebiti na vrh in doseči sprejemljive cene za nakupe. 

Prav ste prebrali. Ker vemo, koliko ste vložili v Google Adwords in ker vemo, koliko smo preko Google Adwords oglaševanja ustvarili, vemo tudi, koliko nas je stalo, da smo pridobili 1 nakup (oz. 1 prodajo). 

Sčasoma zato vsako stranko vprašam, koliko ste pripravljeni plačati, da vam z Google prodamo 1 izdelek?”  

Gre za zelo pregledennačin oglaševanja, saj po eni strani lahko vidimo, kolikšna je investicija in kakšna je prodaja, ki je nanjo vezana, po drugi strani imamo 100% nadzornad temu, koliko porabimo, kako delamo, nato pa imate nadzor nad našim delom tudi kot stranka (velja za opcijo “Napredno”), kot plačnik in dejansko vidite insodelujete v tem, kako seoglašuje vaše izdelke.