Kako se pripraviti na namestitev split klimatske naprave

klimatske naprave

Ko je vaš dom obogaten z novo pridobitvijo klimatske naprave, je naslednji najpomembnejši korak priprava in namestitev le-te.
Strokovnjaki, ki vam nameščajo klimatsko napravo v split sistemu so odgovorni za namestitev le-te, vi pa morate še vedno upoštevati nekatere pomembne vidike, da bi povečali prednosti vaše klimatske naprave in s tem omogočili nemoten proces namestitve vaše naprave.

Dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri namestitvi split klimatske naprave

Ste lastnik doma ali pa nosite pomembno vlogo v podjetju pri pripravi vaše pisarne za namestitev klimatske naprave, potem sledite nasvetom, ki so zapisani v nadaljevanju.

Lokacija notranjih in zunanjih enot

Zelo je pomembno, da dobro premislite, kje boste postavili notranje in zunanje enote pred prihodom strokovnjakov za namestitev klimatske naprave. Zelo je priporočljivo, da je notranja enota nameščena na območju, kjer se zrak lahko nemoteno distribuira. Hkrati je potrebno upoštevati, da je naprava postavljena na steno 8-10 metrov od tal, a še vedno na mestu, kjer je dovolj dostopno za čiščenje in vzdrževanje. V primeru, da je split klimatska naprava v spalnici, mora biti ta nameščena nad posteljo, saj boste le tako lahko uživali v največjem hladilnem učinku vaše naprave. Če pa je vaša enota nameščena nad oknom, mora biti postavljena simetrično glede na to okno, da je videti skladno s preostalim prostorom.

Za zunanjo enoto split klimatske naprave, da le-ta deluje v svoji največji zmogljivosti je priporočljivo, da je nameščena v odprtem prostoru, saj s tem dovoli, da zrak lahko nemoteno teče preko kompresorja in kondenzatorja. V primeru, da to ni mogoče, izberite takšno zunanjo steno, ki je dovolj kompaktna, da trdno drži zunanjo enoto in še vedno omogoča ustrezen pretok zraka.

Moč zidu

Tudi moč zidu je zelo pomemben dejavnik pri namestitvi klimatske naprave. Pomembno je, da se odločite za steno, ki je dovolj trdna in močna, da bo lahko držala vašo notranjo enoto. Površina nikakor ne smet biti kriva ali da je to umetna stena, saj se s tem izognite potencialnim nesrečam.

Prostor med klimatsko napravo in steno

Med tovrstne klimatske naprave bodite pozorni na prostor med klimatsko napravo in steno. V idealnem primeru bi moral biti prostor, ki obdaja zgornji in stranski del enote najmanj 15 centimetrov, da se omogoči ustrezen pretok zraka. Enako velja tudi za namestitev zunanje enote.

Razdalja med notranjo in zunanjo enoto

Hladilne zmožnosti vaše klimatske naprave se lahko tudi povečajo, vendar morate v tem primeru upoštevati razdaljo med notranjo in zunanjo enoto že med samo namestitvijo. Manjša kot bo razdalja med njima, se omogoči hitrejši pretok hladilne tekočine in se posledično poveča večja hladilna zmožnost vaše naprave. Pomembno je tudi izpostaviti, da notranje in zunanje enote ne smejo biti ločene za več kot 15 metrov, saj bi ta razdalja močno poslabšala zmožnosti učinkovitega hlajenja.

Za več informacij o montaži split klimatske naprave in drugih stvareh, povezanih s klimatskimi napravami, obiščite svet klime